Ofta kan vi komma igång omedelbart med nya projekt men självklart beror det på omfattningen. Hör av dig så pratar vi igenom projektet och planerar utifrån dina önskemål.
Oavsett om du planerar en mindre renovering som kan utföras av en snickare eller en större tillbyggnad som kräver olika kompetenser så hjälper vi dig med planeringen och genomförandet. Bland våra partners finns erfarna specialister inom varje område som arbetar tillsammans utifrån en gemensam tidsplan.
ROTavdrag är en skattereduktion som ges till privatpersoner i Sverige för arbetskostnader vid renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av bostad. ROT står för Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad. Det innebär att du kan dra av en del av arbetskostnaden från din skatt när du anlitar ett företag för sådana tjänster.
ROTavdraget kan ge dig möjlighet att dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden för renoveringsarbeten på din bostad. Det maximala avdraget är fn begränsat till 50 000 kronor per person och år. Det höjs i juli 2024 till 75 000 kronor.
Som privatperson i Sverige kan du ha rätt till ROT-avdrag för arbetskostnader för renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av din bostad. För att få ROT-avdrag måste du äga bostaden och ha betalat för renoveringsarbetet med inkomst som är skattepliktig i Sverige. Det är viktigt att notera att det finns vissa villkor och begränsningar för ROT-avdrag, så det är alltid bäst att kontrollera med Skatteverket för att få specifik information om din situation.
Frågan om du behöver bygglov för att genomföra en tillbyggnad eller renovering av din bostad beror på flera faktorer, inklusive omfattningen av förändringarna, lokala byggregler och bestämmelser samt fastighetens specifika förutsättningar. Generellt sett krävs bygglov för större förändringar som påverkar byggnadens struktur eller utseende, såsom tillbyggnader, fasadändringar eller förändringar av byggnadens användning. Mindre förändringar eller renoveringar kan vara undantagna från bygglov, men det är alltid bäst att kontrollera med din kommun för att få definitiva svar och vägledning. Du kan kontakta din lokala byggnadsnämnd eller besöka deras webbplats för att få information om vilka regler och tillstånd som gäller för ditt specifika projekt. Att ansöka om bygglov när det behövs är viktigt för att säkerställa att dina förändringar uppfyller säkerhetskrav och att de är i enlighet med gällande bestämmelser.
I Sverige finns det generella regler för vad som kallas för "åtgärder som är av mindre betydelse". Dessa är undantagna från kravet på bygglov. För att ge en uppfattning om storleken brukar man säga att en byggnad får vara upp till 15 kvadratmeter utan bygglov om den ligger minst 4,5 meter från närmaste grann-fastighet. Detta gäller för till exempel attefallshus, förråd eller garage. Men det är viktigt att notera att detta kan variera beroende på lokala bestämmelser och förutsättningar för din specifika fastighet. Det är alltid bäst att kontrollera med din lokala byggnadsnämnd för att få exakt information om vad som gäller för ditt område och din fastighet.
Hör av dig till oss för att diskutera ditt projekt